אינטל 'משקיעה כדי לכבוש מחדש את פסגת המעבדים' ומסתכלת קדימה על ה-7 ננומטר

מבלי להזכיר את AMD בשמה, אינטל בעצם מודה שהיא נופלת מאחור

 

אינטל עם רבעון חסר תקדים, ויש סיבה לחגוג, כמו גם להיות אופטימיים לגבי הכיוון שאליו מועדות פניה. היא גרפה 19.2 מיליארד דולר ברבעון השלישי של 2019, בעיקר ללא תועלת למשלוחי עיבוד נפח של 10 ננומטר. הרבעון המשגשג הביא עמו גם התבוננות פנימית מעניינת. בשיחה שלאחר מכן עם המשקיעים, מנכ"ל אינטל בוב סוואן, רמז כי AMD עוקפת את החברה בטכנולוגיית המעבדים.

 

הוא לא ציין את AMD בשמה, אך אמר כי אינטל "משקיעה כדי לכבוש מחדש את פסגת המעבדים במבט קדימה." זוהי התייחסות ברורה ל-AMD ולמערך ה-7 ננומטר שלה, שנמצא כעת על פני שני דורות המעבדים החדשים ביותר שלה סדרה Ryzen 3000 וסדרת Radeon RX 5000.

 

התגובה בולטת בגלל הדרך הקשה שעשתה אינטל ל-10 ננומטר. קאנון לייק אמור היה לצאת לפני זמן רב, ובמקום זאת אנו רואים לאחרונה מעבדי אייס לייק של 10 ננומטר למחשבים ניידים, עם מעבדי מחשבים 10 ננומטר למחשבים נייחים שעוד לא יצאו.

 

מבלי לצלול לעומק בארכיטקטורות ומעבדים, אפשר לומר כי טכנולוגיית ה-10 ננומטר של אינטל נמצאת בהשוואה לטכנולוגיית ה-7 ננומטר של AMD. עם זאת, זה היה מסע ארוך ומתסכל ל-10 ננומטר עבור אינטל, שבמקום זאת זיקקה ללא הפסקה את ה-14 ננומטר שלה (עם עוד מעבדי 14 ננומטר באופק).

 

החסד של אינטל נמצא בביצועים. אמנם קו המוצרים של 14 ננומטר הוא כבר לא המתקדם ביותר, אך יש לחברה עדיין שבבים רציניים; Core i9-9900K הוא המעבד הטוב ביותר למשחקים.

 

מה שמעודד יותר, עם זאת, זו האמונה של אינטל שהיא סוף סוף חזרה למסלול. סוף סוף 10 ננומטר נמצא בשימוש, גם אם רק במחשבים ניידים בינתיים, ואינטל כבר מסתכלת קדימה אל 7 ננומטר ואפילו 5 ננומטר.

 

"אנו עובדים על שלל מוצרים. הגברנו את הביטחון ב-5 ננומטר, וכפי שציינו, עבור 7 ו-5 יהיה צורך בתקופת עבודה של שנתיים. זה מה שאנחנו מתמקדים בו כרגע ואנו בטוחים בעתיד של הטכנולוגיה הזו," אמר סוואן.

 

התקופה הזו של השנתיים פרחה מהחלון עם כל האתגרים הקשורים לפיתוח של קאנון לייק. מוקדם יותר השנה, סוואן הודה כי אינטל קבעה יעד ביצועים שפשוט היה אגרסיבי מדי, וטעתה כש"תעדפה ביצועים בתקופה שבה החיזוי באמת היה חשוב."

 

ראוי לציין גם כי הטכנולוגיה המקורית של 10 ננומטר של אינטל התבססה על סוג של ליטוגרפיה שונה ומאתגרת יותר. טכנולוגיית ה-7 ננומטר היא מאמץ נפרד של צוות נפרד, והיא מבוססת על ליטוגרפיה אולטרה סגולה קיצונית פחות בעייתית (EUV), וככל הנראה מכאן מגיע הביטחון החדש של אינטל.

 

אינטל עדיין צריכה לבצע את התוכניות שלה, כמובן, אבל לפחות כעת – נראה שיש אור בסוף המנהרה. למרבה המזל עבור AMD, היא כבר שם ונראה שהיא במצב טוב גם במבט קדימה.